Начин на приготвяне
Първо подготвяме копривата - почистена, измита и попарена, а след това веднага в студена вода, нарязана на дребно. Към нея добавяме нарязаните пера лук и чаена чаша от 200 мл сварен ориз.
Аз сложих шепа и половина ориз във вряща и подсолена вода, като стана готов го измих със студена вода. Всичко това се обърква с половин чаена лъжичка сол.
Яйцата и натрошеното сирене се смесват в купа. Маслото се разтопява. Може да се ползва и олио.
Корите са дебели и ползвам по една кора. Намазвам с масло и слагам от зелената плънка, а след това поръсвам и от сместа с яйца и сирене.
Навивам на руло и подреждам в обилно намазана с масло тава.
Когато свършат корите, мажа с останалото масло и разбито яйце.
Пека баницата с коприва на 180 градуса. Аз сложих в студена фурна и ми отне около 45 мин.
Витата баница покривам с кърпа до охлаждане и след това сервирам с айран.
Баницата с коприва и ориз е готова.