Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с коприва и ориз

Баница с коприва и ориз

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5506k1k3k5
Баница с коприва и ориз
Снимка: Людмила
1 / 2
24/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Страхотна вита баница с коприва и ориз - идеалната пролетна закуска"

Необходими Продукти

  • одрински кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • масло - 125 г
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • коприва - 200 г
  • пресен лук - само перата (от 1 стрък)
  • пресен джоджен
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо подготвяме копривата - почистена, измита и попарена, а след това веднага в студена вода, нарязана на дребно. Към нея добавяме нарязаните пера лук и чаена чаша от 200 мл сварен ориз.

Аз сложих шепа и половина ориз във вряща и подсолена вода, като стана готов го измих със студена вода. Всичко това се обърква с половин чаена лъжичка сол.

Яйцата и натрошеното сирене се смесват в купа. Маслото се разтопява. Може да се ползва и олио.

Корите са дебели и ползвам по една кора. Намазвам с масло и слагам от зелената плънка, а след това поръсвам и от сместа с яйца и сирене.

Навивам на руло и подреждам в обилно намазана с масло тава.

Когато свършат корите, мажа с останалото масло и разбито яйце.

Пека баницата с коприва на 180 градуса. Аз сложих в студена фурна и ми отне около 45 мин.

Витата баница покривам с кърпа до охлаждане и след това сервирам с айран.

Баницата с коприва и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: