Начин на приготвяне
Измивам ориза и го поливам с 600 мл гореща вода. Посолявам и варя до готовност под капак. Попарвам копривата с малко вряла вода за 1 мин.
Изплаквам я със студена вода, леко отцеждам и я наситнявам на дъска с нож или с блендер (ако ползвате блендър или кухненски робот, е необходимо съвсем леко да я нарежете).
В купа разбивам яйцата и натрошавам вътре сиренето.
Изплаквам сварения ориз, прибавям и отцедената коприва и размесвам добре.
Взимам 1 кора, нанасям от разтопеното масло, покривам с втора кора, слагам от плънката с ориз и коприва (аз слагам и пресен лук тук). Отгоре поръсвам и с част от сиренето, завивам на руло.
Прехвърлям на дъното на обилно намаслена тава с диаметър 30-35 см. По същия начин редя и другите кори с плънка.
Намазвам с останалото разтопено масло, поставям баницата в предварително загрята фурна.
Пека на 180 градуса до зачервяване. След като я извадя, я напръсквам с вода, покривам с кърпа и изчаквам 10-15 мин да изпръхне.