Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Супа от раци и джинджифил

Супа от раци и джинджифил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Супа от раци и джинджифил1 / 2
13/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Няма да повярвате, че толкова вкусна супа се приготвя толкова лесно"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр., нарязани
  • праз - 1 бр., нарязани
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 900 мл, рибен
  • раци - 2 бр., средно големи
  • джинджифил - 1 щипка, пресен
  • соев сос - 1 ч.л.
  • анасон - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 100 мл течна или заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, празът и дафиновите листа се слагат заедно с бульона да заврат около 10 мин.

Раците се обезкостяват, а тяхното месо се добавя към зеленчуците заедно с джинджифила, соевия сос и анасона.

Оставя се да покъкрят около 10 мин. или докато зеленчуците омекнат. Поръсват се със солта и черния пипер. Супата се сервира гореща, след като я разбъркате със сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: