Начин на приготвяне
Изключително бърза за приготвяне вкусна ароматна спаначена супа в азиатски стил.
В тенджерка загряваме мазнината и сипваме нарязаната 1 скилидка чесън и рендосания на фино ренде пресен корен джинджифил – около 1 см.
Разбъркваме и сипваме всички зеленолистни от градината, измити и нарязани на лентички, като за салата: 3 шепи свежи листа спанак, 15 пера пресен лук, 6-7 пера пресен чесън, около 10 средно големи свежи листа маруля – зелена салата и 1/3 връзка пресен магданоз (листа).
Заливаме с около 1.5 л гореща вода (отделно загрята на електрическа кана). Сипваме всички овкусяващи съставки наведнъж – хималайска сол, подправки микс, чили на прах, смлени зърна черен пипер и кориандър.
След като кипне, добавяме полуготовите спагетки, които по желание разчупваме на 2-3 части.
Разбъркваме и доовкусяваме със соев сос – 1-2 с.л., за насищане на вкуса.
В отделна купичка разбъркваме едно яйце и го прибавяме към супата с постоянно разбъркване, така че да се получат яйчени парченца.
Дръпваме от котлона и сипваме в 2-3 порции.
Поднасяме пикантната супа още докато е топла.
Чудно вкусна азиатска спаначена супа със спагетки, маруля и джинджифил – за една експресна вечеря!