Начин на приготвяне
Сварете просото според указанията на опаковката.
Обикновено се вари в съотношение 3:1 (вода:просо) за около 20 минути. Ако се превари беленото просо, може да стане на каша, затова внимавайте.
След като е готово, прехвърлете в голяма цедка и измийте под течаща студена вода. Оставете да се отцеди перфектно и разбъркайте, за да не се сплъстява.
Докато изстива просото, почистете и нарежете на едро марулята. Крушата и ябълката нарежете на тънки резени, а морковите - на дълги и тънки ивици (с помощта на белачка за зеленчуци или мандолина).
Поръсете витаминозната салата с орехите и овкусете със зехтин екстра върджин, ябълков оцет, сос от нар, сол и сок от лайм.
По желание може да добавите и фино настъргана кора от лайм за още свежест.
Разбъркайте добре и сервирайте есенната салата с просо на момента, докато е свежа и хрупкава.
Добър апетит!