Есенна салата с просо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Есенна салата с просо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Есенна салата с просо е толкова вкусна, че ще започнете да си я правите и пролетта, лятото и зимата"

Необходими Продукти

  • просо - 1/2 ч.ч. от 220 мл (белено)
  • моркови - 2 бр. големи
  • маруля - около 6 листа
  • ябълки - 1 бр. Грани Смит
  • круши - 1/2 бр.
  • орехи - 5 с.л. с връх (счукани на едро)
  • ябълков оцет - на вкус
  • лайм - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л. Екстра Върджин
  • сол - на вкус
  • сос от нар - 4 капки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете просото според указанията на опаковката.

Обикновено се вари в съотношение 3:1 (вода:просо) за около 20 минути. Ако се превари беленото просо, може да стане на каша, затова внимавайте.

След като е готово, прехвърлете в голяма цедка и измийте под течаща студена вода. Оставете да се отцеди перфектно и разбъркайте, за да не се сплъстява.

Докато изстива просото, почистете и нарежете на едро марулята. Крушата и ябълката нарежете на тънки резени, а морковите - на дълги и тънки ивици (с помощта на белачка за зеленчуци или мандолина).

Поръсете витаминозната салата с орехите и овкусете със зехтин екстра върджин, ябълков оцет, сос от нар, сол и сок от лайм.

По желание може да добавите и фино настъргана кора от лайм за още свежест.

Разбъркайте добре и сервирайте есенната салата с просо на момента, докато е свежа и хрупкава.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: