Гъбки с нишесте

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Гъбки с нишесте
Снимка: Дони Ники
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Сладки гъбки за малки и големи лакомници а всяко парти за рожден ден"

Необходими Продукти

  • краве масло - 70 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 4 г
  • ванилия
  • царевично нишесте - 240 г
  • яйца - 1 бр.
  • какао - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сладките гъбки се смесват мекото масло с пудрата захар, добавя се яйцето, ванилията и нишестето, смесено с бакпулвера.

В началото се получава нещо като трохи, меси се, докато се получи гладко и меко тесто.

Оформят се топчета, на които се оформят с подходящ инструмент - пънчетата.

Аз използвах накрайник за цветя, потапях в какаото и оформих пънчето.

Пекат се гъбки с нишесте на 170°C с вентилатор за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: