Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Яйчен крем с нишесте и ванилия

Яйчен крем с нишесте и ванилия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яйчен крем с нишесте и ванилия
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Грабвайте големите лъжици и с наслада започвайте да хапвате този яйчен крем"

Необходими Продукти

  • захар - 140 грама
  • яйца - 3 големи
  • прясно мляко - 620 мл
  • нишесте - 15 грама
  • ванилия - 1 бр. (2 грама)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете млякото, захарта и ванилийката в касерола. Загрейте на умерен огън и разбърквайте, като не позволяване на млякото да кипва.

Разбийте яйцата заедно с нишестето и постепенно ги налейте към топлото мляко на котлона.

Ако искате по-гъст крем, може да сложите малко повече нишесте.

Бъркайте непрекъснато яйчния крем в продължение на 7-8 минути или до сгъстяване.

Температурата на огъня трябва да е слаба, за да не се пресекат яйцата.

Насипете готовия крем в подходящи купички и охладете.

Яйчният крем с нишесте и ванилия е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: