Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Кафен крем с нишесте и ром

Кафен крем с нишесте и ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кафен крем с нишесте и ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Следобеден десерт от кафен крем с нишесте и ром - поднесете с плодове или бисквитки по избор"

Необходими Продукти

  • кафе - 4 ч.л. инстантно на гранули /или безкофеиново/
  • ром - 25 мл
  • прясно мляко - 600 мл
  • портокалова кора - 3 ивици, оранжеви
  • царевично нишесте - 1 с.л. с връх
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр. големи /или 4 малки/
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смелете захарта и портокаловата кора. В тенджера на котлона сипете млякото. Към него добавете смелената кора, ванилията и рома.

Разбийте яйцата с кафето и нишестето до пухкава и гладка смес. Изсипете бавно към млякото и варете за 10 минути на слаб огън.

Кремът с кафе трябва да е по-течен, не много гъст, защото после ще стегне достатъчно.

Готовият домашен крем се сипва в чашки и се прибира в хладилник да се охлади.

Може да поднесете шоколадовия крем с кафе и нишесте с бисквитка или плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте :)
В заглавието на рецептата е прибавено "шоколадов ",а в кремчето няма шоколад или какао. Би било добре да се коригира, за да не се подведе някой.
20.07.2021 17:51
1
1
Покажи всички подкоментари