Начин на приготвяне
Лека пролетна яхния с така полезния и вкусен листен зеленчук манголд, който препоръчвам по-често да включвате в менюто си.
Загрейте олиото в тенджера и запържете първо наситнения лук до омекване. Сложете чушките и целината на парченца и посолете. Гответе 3-4 минути и добавете пресния лук, магданоза и двата вида чесън - също накълцани.
Когато всички зеленчуци са добре омекнали и позапържени, сипете доматите и червения пипер. Гответе още 5 минути (ако течността от доматите изври бързо, сипете малко водичка, за да не загаря червения пипер).
Налейте вода (около 1.3 л), добавете още сол и сложете картофите в яхнията - обелени и нарязани на едро.
Варете до полуготовност на картофите, като през това време си измиете и нарежете манголда. Добавете още вода с разбито в нея брашенце. Когато заври отново, сложете зеленолистния зеленчук и варете, докато хубаво омекне и картофите бъдат напълно готови.
Сервирайте топлата постна яхния с хубав хляб.
Добър апетит с постна яхния с манголд и картофи!