Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна яхния с манголд и картофи

Постна яхния с манголд и картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постна яхния с манголд и картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Лека пролетна яхния с така полезния и вкусен листен зеленчук манголд, който препоръчваме по-често да включвате в менюто си."

Необходими Продукти

  • манголд - 350 г листа с дръжките
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • домати - 420 г от консерва, на кубчета
  • чушки - 4 бр. сиврия (малък/среден размер)
  • лук - 1 средна глава
  • пресен лук - 4 - 5 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • стар чесън - 3 скилидки
  • целина - 1 стрък, селъри
  • магданоз - 4 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • олио - да покрие дъното на тенджерата
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лека пролетна яхния с така полезния и вкусен листен зеленчук манголд, който препоръчвам по-често да включвате в менюто си.

Загрейте олиото в тенджера и запържете първо наситнения лук до омекване. Сложете чушките и целината на парченца и посолете. Гответе 3-4 минути и добавете пресния лук, магданоза и двата вида чесън - също накълцани.

Когато всички зеленчуци са добре омекнали и позапържени, сипете доматите и червения пипер. Гответе още 5 минути (ако течността от доматите изври бързо, сипете малко водичка, за да не загаря червения пипер).

Налейте вода (около 1.3 л), добавете още сол и сложете картофите в яхнията - обелени и нарязани на едро.

Варете до полуготовност на картофите, като през това време си измиете и нарежете манголда. Добавете още вода с разбито в нея брашенце. Когато заври отново, сложете зеленолистния зеленчук и варете, докато хубаво омекне и картофите бъдат напълно готови.

Сервирайте топлата постна яхния с хубав хляб.

Добър апетит с постна яхния с манголд и картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка: