Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Тирамису мъфини

Тирамису мъфини

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3605k1k2k1
Тирамису мъфини
Снимка: Juliya
1 / 3
06/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Тирамису мъфините са нежни, ароматни и много вкусни....А ние вече разбиваме яйцата"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г + 20 г
  • сол - щипка
  • брашно - 70 г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 30 г
  • кафе - около 100 мл (еспресо)
  • ром - 1 с.л.
  • шоколад - за украса, какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафето, добавете към него 20 г от захарта и рома.

Разбъркайте и оставете на страна.

Можете да замените рома с няколко капки есенция.

В купата с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.

Добавете пресятото брашно със сол и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто.

Поставете хартиени формички във формите за мъфини и разпределете тестото.

Печете мъфините в загрятата на 180 °C фурна около 15 минути.

Сиропирайте мъфините с охладеното кафе (по 1-2 ч.л.).

Разбийте Маскарпонето с пудрата захар и останалото кафе (около 4 ч.л.) и прехвърлете сместа в пош.

Покрийте мъфините с крема от маскарпоне и ги поръсете с настърган шоколад и какао.

Тирамису мъфините са нежни, ароматни и много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: