Начин на приготвяне
Сварете кафето, добавете към него 20 г от захарта и рома.
Разбъркайте и оставете на страна.
Можете да замените рома с няколко капки есенция.
В купата с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Добавете пресятото брашно със сол и разбъркайте до получаване на хомогенно тесто.
Поставете хартиени формички във формите за мъфини и разпределете тестото.
Печете мъфините в загрятата на 180 °C фурна около 15 минути.
Сиропирайте мъфините с охладеното кафе (по 1-2 ч.л.).
Разбийте Маскарпонето с пудрата захар и останалото кафе (около 4 ч.л.) и прехвърлете сместа в пош.
Покрийте мъфините с крема от маскарпоне и ги поръсете с настърган шоколад и какао.
Тирамису мъфините са нежни, ароматни и много вкусни.