Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Зелени спаначени палачинки

Зелени спаначени палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Зелени спаначени палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Сервирайте тези ярко зелени спаначени палачинки със сиренце и хрупкави свежи репички."

Необходими Продукти

  • спанак - 125 г пресен
  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • сирене
  • репички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спаначените листа и хубаво ги отцедете. Трябва да ги претеглите, преди да измиете, защото после колкото и добре да сте отцедили, пак ще се увеличи малко тежестта на листния зеленчук.

Сложете спанака в блендер. Чукнете при него трите яйца и добавете солта, млякото и брашното.

Блендирайте всичко до перфектното смилане на зелените листа и получаване на гладка палачинкова смес.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън (от 9 степени- на 6-та). Намазнете с олио и сипете един малък черпак от сместа.

Печете 2 минути от едната страна и 1 минута от другата. Процедирайте така до привършване на палачинковото тесто и всички зелени палачинки.

Сервирайте тези ярко зелени спаначени палачинки със сиренце и хрупкави свежи репички.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Искам да добавя нещо към описанието на рецептата:
След като приготвите сместа ще е с рядка консистенция, но не слагайте повече брашно. Оставете я в хладилник за около 30 минути и се сгъстява. Чак тогава започнете да печете палачинките.
10.04.2023 13:21