Начин на приготвяне
В купа се пресява брашното заедно с бакпулвера. Добавя се захарта и ваниловата захар. Разбърква се добре, за да се смесят сухите съставки.
Прибавя се водата и олиото, и отново се бърка добре до пълно смесване на всички съставки.
След това се добавя сладкото от боровинки и по желание - шоколадови дражета. Смесвате внимателно всичко, за да не се смачкат боровинките.
Оставете настрана за 5- 10 минути, след което изсипете сместа във форма за кекс, която е намазнена и поръсена с малко брашно, за да не залепва шоколадовият кекс.
Сложете в предварително загрята на 180 °C с вентилатор фурна за 35 минути.
Проверете дали кексът е готов (най-лесно с клечка за зъби) и ако не залепва нищо по клечката, го извадете.
След като изстине, го залейте с разтопения на водна баня шоколад. Украсете шоколадовия сладкиш с още шоколадови дражета.
Оставете да се охлади изцяло, за да усетите невероятния вкус на веган шоколадов кекс с боровинки.