Начин на приготвяне
Разтопете маслото на котлона и в него начупете шоколада. Аз ползвах натурален шоколад, но става и с млечен. Разбъркайте докато се разтопи и сместа се хомогенизира. Оставете да се охлади.
Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато удвоят обема си и захарта се разтвори напълно. Прибавете прясното мляко и отново разбъркайте.
Смесете брашното, какаото, бакпулвера, содата и ванилията. Разбъркайте и прибавете към яйчената смес. Получава се доста гъсто тесто.
Накрая прибавете и маслото с шоколада като бъркате непрекъснато. Според сезона може да ползвате пресни или сушени боровинки.
Ако ползвате пресни боровинки ги измийте и подсушете, след което ги объркайте с 1 с.л. брашно и чак тогава ги прибавете към готовата смес. Сушените направо ги добавете.
Изсипете тестото в подмазана тавичка и печете в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор за около 40 минути.
По желание поръсете готовия кекс с пудра захар докато е топъл.
Шоколадовият Кекс с Червени Боровинки е готов.