Начин на приготвяне
1 ч.ч.=250 мл.
В купа сложих яйцата, захарта, солта и ваниловата захар и с миксер ги разбих на пухкава смес за 2 минути.
При непрекъснато разбъркване добавих на тънка струйка олиото.
В киселото мляко сложих содата, разбърках и когато шупна добре, го добавих към сместа в купата. Разбърках с миксер и на финал добавих какаото, което също разбърках до идеалното му усвояване.
Вече без миксер добавих пресятото брашно, като го разбърках с кухненска бъркалка. На края добавих и орехите и разбърках окончателно.
Тавичка с размери 28х22 см намазах с масло и леко поръсих с брашно. Изсипах сместа и сложих шоколадовия сладкиш да се пече в загрята на 160 °C фурна за около 30 минути или докато прободена в центъра му дървена клечка излезе напълно суха.
Докато сладкишът се охлаждаше приготвих глазурата. На водна баня разтопих шоколада, маслото и млякото до получаване на лъскава и гладка смес.
За по-добър вид полях всяко от отрязаните парченца, но може да разпределите глазурата върху сладкиша в тавата.
Върху всяко парче сложих запечена в сух тиган орехова ядка.
Да ви е сладко с моя сочен шоколадов сладкиш с глазура.
Коментари