Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Сочен шоколадов сладкиш с глазура

Сочен шоколадов сладкиш с глазура

В кухнята с БениВ кухнята с Бени
Мастър Шеф
4067186
Сочен шоколадов сладкиш с глазура
Снимка: В кухнята с Бени
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Много сочен шоколадов сладкиш с глазура, който задължително да си приготвите тази пролет"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (средно големи)
  • захар - 1 ч.ч. и 1 с.л. (220 г)
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - ½ ч.ч. (100 мл)
  • брашно - 1 ч.ч. и 1 с.л. (150 г)
  • сода за хляб - 1 ч.л. (равна)
  • ванилова захар - 1 пак.
  • сол - малка щипка
  • какао - 4 с.л. натурално (30 г)
  • орехи - 1 ч.ч. непълна едро нарязани + за украса (90 г)
  • За глазурата
  • млечен шоколад - 100 г 1 с.л.
  • масло
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч.=250 мл.

В купа сложих яйцата, захарта, солта и ваниловата захар и с миксер ги разбих на пухкава смес за 2 минути.

При непрекъснато разбъркване добавих на тънка струйка олиото.

В киселото мляко сложих содата, разбърках и когато шупна добре, го добавих към сместа в купата. Разбърках с миксер и на финал добавих какаото, което също разбърках до идеалното му усвояване.

Вече без миксер добавих пресятото брашно, като го разбърках с кухненска бъркалка. На края добавих и орехите и разбърках окончателно.

Тавичка с размери 28х22 см намазах с масло и леко поръсих с брашно. Изсипах сместа и сложих шоколадовия сладкиш да се пече в загрята на 160 °C фурна за около 30 минути или докато прободена в центъра му дървена клечка излезе напълно суха.

Докато сладкишът се охлаждаше приготвих глазурата. На водна баня разтопих шоколада, маслото и млякото до получаване на лъскава и гладка смес.

За по-добър вид полях всяко от отрязаните парченца, но може да разпределите глазурата върху сладкиша в тавата.

Върху всяко парче сложих запечена в сух тиган орехова ядка.

Да ви е сладко с моя сочен шоколадов сладкиш с глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#328823
Потребител#328823
Благодаря!
10.04.2023 16:52
Потребител#328823
Потребител#328823
Стана много вкусно!
10.04.2023 16:52
Потребител#328823
Потребител#328823
Вече сготвих тази рецепта!
10.04.2023 16:52
1
Потребител#328823
Потребител#328823
С радост ще пробвам тази рецепта. Нямам много опит с готвенето, но ще видя дали ще успея!
09.04.2023 18:21