Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сочен шоколадов сладкиш като торта

Сочен шоколадов сладкиш като торта

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Сочен шоколадов сладкиш като торта
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
31/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Перфектният шоколадов сладкиш, който ще ви донесе кадифени мигове на удоволствие"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 450 г
  • захар - 650 г
  • какао - 155 г
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 350 г
  • топла вода 350 мл
  • олио - 155 мл
  • ванилова есенция - 1 ч.л
  • За крема
  • масло - 350 г
  • шоколад - 300 г
  • кондензирано мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пристъпяме към приготвянето на блатовете. Брашното се смесва със захарта, прибавя се какаото, содата и бакпулвера. Слага се солта и се разбърква добре.

В отделен съд се разбиват яйцата. При непрекъснато бъркане се добавя киселото мляко, топлата вода, олиото и ваниловата есенция.

Сухата и течната смес постепенно се объркват, получената смес се пресипва в предварително намазнена форма за торта и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.

Докато сладкишът се пече, пристъпяме към приготвяне на глазурата.

Към разтопения на водна баня шоколад се прибавят маслото и кондензираното мляко. Разбиват се до получаването на плътен шоколадов крем.

Кремът се нанася отгоре и отстрани на готовия шоколадов сладкиш след охлаждане и се прибира за няколко часа в хладилник, за да стегне.

Украсяваме сочния шоколадов сладкиш като торта с натрошени ядки по избор.

Източник: Антония Кукунова‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: