Начин на приготвяне
Първо, пристъпяме към приготвянето на блатовете. Брашното се смесва със захарта, прибавя се какаото, содата и бакпулвера. Слага се солта и се разбърква добре.
В отделен съд се разбиват яйцата. При непрекъснато бъркане се добавя киселото мляко, топлата вода, олиото и ваниловата есенция.
Сухата и течната смес постепенно се объркват, получената смес се пресипва в предварително намазнена форма за торта и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Докато сладкишът се пече, пристъпяме към приготвяне на глазурата.
Към разтопения на водна баня шоколад се прибавят маслото и кондензираното мляко. Разбиват се до получаването на плътен шоколадов крем.
Кремът се нанася отгоре и отстрани на готовия шоколадов сладкиш след охлаждане и се прибира за няколко часа в хладилник, за да стегне.
Украсяваме сочния шоколадов сладкиш като торта с натрошени ядки по избор.
Източник: Антония Кукунова от Кулинарна мрежа