Начин на приготвяне
Започнете с кокосовите топчета. За целта смесете изварата със захарта и ванилията, добавете яйцето и разбъркайте до гладка смес. Накрая прибавете кокосовите стърготини и нишестето, разбъркайте.
Получавате гъсто тесто, от него оформете топчета, колкото голям орех, и ги поставете във фризера за 40 минути, за да стегнат.
За тестото разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете омекотения маргарин и сметаната, разбъркайте добре.
Към тази смес прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и какао, разбъркайте до гладка еднородна смес.
В форма с откопчаващи се стени, с постлано дъно с хартия за печене и намазана с маргарин, подредете топчетата, като помежду тях да има разстояние.
Сипете какаовата смес отгоре равномерно и поставете формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса.
Печете до готовност, като проверявате с клечка за зъби.
За глазурата смесете всички съставки за нея в метален съд и поставете на слаб огън, варите до пълното разтваряне на захарта и маслото до гладка течна смес.
Охладения шоколадов сладкиш полейте с охладената глазура, украсете по ваш избор или просто поръсете леко с кокосови стърготини.
Сочният шоколадов сладкиш с кокосови топки е готов.