Начин на приготвяне
Много лесна и бърза салата, но с невероятно съчетание на вкусове и текстури. Подходяща е както за едно бързо похапване за зареждане с енергия, така и за поднасяне при изискани поводи.
Обелете и настържете морковите на едро ренде. Изцедете при тях сока от половин лимон и натрошете сирената.
Ако ядките от шамфъстък са сурови, запечете ги за много кратко на сух тиган и когато изстинат смесете със всичко останало.
Разбъркайте меда със зехтина и залейте салатата.
Опитайте и ако е нужно добавете сол, но вероятно няма да е нужно, защото сиренето придава достатъчна соленост.
По желание може да сложите и повече мед, за да контрастира.
Поднесете морковената салата украсена с черни маслини.
Добре е да се поднесе веднага след приготвяне, за да се запазят максимално крехки морковените стърготини и да не се отделя от сока им.
Добър апетит!