Грузински гозинаки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Грузински гозинаки1 / 2
02/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • орехи - 500 г
  • мед - 500 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се кълцат на ситно и леко се запържват на сух тиган на слаб огън. Медът се загрява на слаб огън и се вари, докато капка мед, капната в чиния, не се разтича.

Орехите се добавят в меда и варенето продължава при непрекъснато бъркане, докато захарта не започне леко да се карамелизира. Добавя се пудрата захар и всичко се разбърква, след което се слага върху дървена дъска, намокрена с вода.

Разточва се с намокрена точилка на пласт с дебелина 1 сантиметър и се оставя да изстине. Реже се на правоъгълници или квадрати и се суши до втвърдяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: