Начин на приготвяне
2 чаши брашно се пресяват заедно със содата и в средата се прави кладенче.
Захарта, солта, олиото и яйцето се разбиват с айрана. Течността се сипва постепенно към брашното и се замесва гладко тесто.
Оставя се да почине за половин час. След това тестото се оформя като руло и се реже на 10 кръгчета. Те се овалват в останалото брашно и се разточват на тънки питки.
В средата им се слага плънка, приготвена от настъргано сирене, пасиран чесън, магданоза и яйцето. Краищата се завиват, така че да се оформи вързоп.
Обръщат се със завитата част надолу и пак се разточват.
Хачапурите се пекат от двете страни на загрят тиган.
Готовите питки се намазват с масло и се покриват с кърпа.
Грузинските хачапури са много вкусни.
Коментари