Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Грузински тестени гозинаки

Грузински тестени гозинаки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Грузински тестени гозинаки2 / 2
13/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • водка - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се смесва с водката, добавя се сол и половин чаша вода и се разбърква. Добавя се по малко от брашното и се замесва тесто. Разточва се, разрязва се на тънки ленти с дебелина на кибритена клечка.

Маслото се загрява до мехури и в него се пържат тестените ленти. Отцеждат се в гевгир. Смесват се меда и захарта и се кипват. Добавят се накуп всички запържени ленти и всичко се разбърква добре.

Всичко се изсипва върху дървена дъска, намокрена с вода, притиска се, докато не се получи пласт с дебелина сантиметър и половина. След като изстине, се реже на квадрати и се изсушават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: