Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Немска картофена салата с бекон

Немска картофена салата с бекон

Немска картофена салата с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Разбърква се за кратко, по желание може да се поръси с нарязан на дребно пресен лук и е готова за сервиране. Консумираме немската картофена салата топла."

Необходими Продукти

  • червени картофи - 500 г
  • бекон - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една превъзходна салата, вдъхновена от немската кухня.

Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато са готови, се режат на средно големи парчета и се оставят настрани.

Беконът за салатата се нарязва на дребно и запържва в съвсем малко зехтин. Когато се зачерви, се изважда и се поставя върху кухненска хартия, за да се отнеме от излишната мазнина.

На негово място в тигана се слага ситно нарязаният лук. След като омекне, се добавя супена лъжица оцет, супена лъжица горчица и малко захар.

Готви се около две-три минути, след което в тигана се слагат картофите и бекона. Картофената салата се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязан на дребно пресен магданоз.

Разбърква се за кратко, по желание може да се поръси с нарязан на дребно пресен лук и е готова за сервиране. Консумира се топла.

Немската картофена салата с бекон е просто чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: