Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Беларуски холодник от лапад

Беларуски холодник от лапад

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Беларуски холодник от лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • лапад - 1 кг
  • сметана - 200 г
  • захар - 25 г
  • яйца - 4 бр. (сварени)
  • краставици - 1 бр.
  • копър - 4 клонки
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива, нарязва се на ситно и се сварява за 5 минути в два литра вода.

Охлажда се и се добавят нарязаните яйца, краставица и зелен лук.

Добавя се сметаната, захарта, солта и нарязаният на ситно копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: