Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Украински холодник от червено цвекло

Украински холодник от червено цвекло

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Украински холодник от червено цвекло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Студена супа с цвекло? Уверяваме ви, че е поне сто пъти по-вкусна, отколкото може да очаквате"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 400 г
  • моркови - 4 бр.
  • оцет - ½ ч.л.
  • вода - 800 мл
  • сметана - 200 мл течна
  • яйца - 4 бр. (сварени)
  • сметана - 200 г заквасена
  • зелен лук - 1 връзка
  • краставици - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обелва и се реже на тесни ивици. Залива се с гореща вода, добавя се оцет и се задушава до омекване. Оставя се да се охлади.

Морковите се режат на тесни ивици и се задушават до омекване. Оставят се да се охладят. Краставиците се режат на тесни ивици, лукът се реже на ситно.

Половината от заквасената сметана се смесва със солта, захарта и лука, добавят се морковите, цвеклото заедно с водата от варенето, краставиците и течната сметана и всичко се смесва. Супата се разлива в чинии и се гарнира с нарязан копър, половинки сварени яйца и заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е украинска рецептата ,а от Беларус!
22.05.2023 11:18
1