Кюфтета от тиквички с бекон

Кюфтета от тиквички с бекон
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
26
"Можете да направите и чеснов сос по желание към тях. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр. средно големи
  • свински бекон - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 150 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 90 г /за овалване/
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • соев сос - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквички и ги настържете на едро ренде в гевгир, под който има купа. След като са настъргани, ги посолете, разбъркайте и оставете поне за един час да се отцедят от водата.

През това време, нарежете бекона на много ситно, зеленият лук се почиства, измива се и се реже на ситно.

Магданозът се измива и също се реже на ситно. Кашкавалът и сиренето се настъргват на фино ренде. Всички продукти се смесват в купа.

След като тиквичките са се отцедили, се добавят към останалите съставки, като е хубаво допълнително да ги изстискате с ръце, преди да ги сложите в купата.

Преди да добавите яйцата в купата, ги чукнете едно по едно в малка купичка, за да се уверите, че няма кръв по тях или не са развалени. Следват подправките и брашното. Всичко се разбърква много добре.

Пригответе си тава с хартия за печене и включете фурната на 180 градуса. Галетата се сипва в купичка. С намокрени с вода ръце се взима от сместа и се оформят кюфтета от тиквички, които се овалват в галетата и се подреждат в тавата.

Пекат се до златиста коричка. Можете да направите и чеснов сос по желание към тях. Да ви е сладко!

Кюфтетата от тиквички с бекон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: