Начин на приготвяне
Измийте тиквички и ги настържете на едро ренде в гевгир, под който има купа. След като са настъргани, ги посолете, разбъркайте и оставете поне за един час да се отцедят от водата.
През това време, нарежете бекона на много ситно, зеленият лук се почиства, измива се и се реже на ситно.
Магданозът се измива и също се реже на ситно. Кашкавалът и сиренето се настъргват на фино ренде. Всички продукти се смесват в купа.
След като тиквичките са се отцедили, се добавят към останалите съставки, като е хубаво допълнително да ги изстискате с ръце, преди да ги сложите в купата.
Преди да добавите яйцата в купата, ги чукнете едно по едно в малка купичка, за да се уверите, че няма кръв по тях или не са развалени. Следват подправките и брашното. Всичко се разбърква много добре.
Пригответе си тава с хартия за печене и включете фурната на 180 градуса. Галетата се сипва в купичка. С намокрени с вода ръце се взима от сместа и се оформят кюфтета от тиквички, които се овалват в галетата и се подреждат в тавата.
Пекат се до златиста коричка. Можете да направите и чеснов сос по желание към тях. Да ви е сладко!
Кюфтетата от тиквички с бекон са много вкусни.