Начин на приготвяне
Бекона заедно с месото го нарязваме на дребни кубчета и го смиламе в месомелачката. Разтваряме солта в две супени лъжици содата.
Готовата кайма омесваме заедно с получената смес от солта и содата.
Покриваме готовата смес с кърпа или домакинско фолио и оставяме за 1 нощ да престои в хладилника.
Лютата чушка, лукът и магданозът изчистваме и нарязваме на ситно. Прибавяме ги към каймата. Овкусяваме с кимиона и черен пипер на вкус.
След като сме я омесили добре каймата за нервозни кюфтета оставяме да престои така още два часа.
Вадим от хладилника и оформяме 10-12 кюфтета, които се сплескват леко с ръка.
Загряваме добре скарата и я омасляваме. Поставяме ги на скарата, като обръщаме от двете страни до готовност.
Поднасяме докато са и топли.
Нервозните кюфтета с бекон са готови.