Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Нервозни кюфтета с бекон

Нервозни кюфтета с бекон

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Нервозни кюфтета с бекон
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Най-добрата гарнитура за нервозните кюфтета си остава студената бира и добрата шега"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г
  • телешко месо - 200 г
  • бекон - 100 г
  • лук - 1/2 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • сода - 2 с.л.
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона заедно с месото го нарязваме на дребни кубчета и го смиламе в месомелачката. Разтваряме солта в две супени лъжици содата.

Готовата кайма омесваме заедно с получената смес от солта и содата.

Покриваме готовата смес с кърпа или домакинско фолио и оставяме за 1 нощ да престои в хладилника.

Лютата чушка, лукът и магданозът изчистваме и нарязваме на ситно. Прибавяме ги към каймата. Овкусяваме с кимиона и черен пипер на вкус.

След като сме я омесили добре каймата за нервозни кюфтета оставяме да престои така още два часа.

Вадим от хладилника и оформяме 10-12 кюфтета, които се сплескват леко с ръка.

Загряваме добре скарата и я омасляваме. Поставяме ги на скарата, като обръщаме от двете страни до готовност.

Поднасяме докато са и топли.

Нервозните кюфтета с бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: