Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в тенджера с подсолена вода. През това време се приготвя сосът за пастата.
За целта свинските гърди се нарязват на кубчета и се запържват в малко зехтин. След като се изпържат се изваждат от тигана.
В същата мазнина се слагат нарязаните на дребно лук и чесън. След като омекнат се прибавя тиквичката нарязана на кръгчета или на кубчета. Прибавят се разполовените на две чери домати.
Отделно може да се настържат или смелят 2-3 от доматчетата, които също се прибавят в тигана. Сосът се посолява на вкус.
Щом зеленчуците омекнат се прибавят обезкостените маслини. Готви се още 2-3 минути и накрая се поръсва с пресен босилек.
В порционни чини се слага част от готовите спагети, а върху тях се разпределя сосът. Гарнират се пресен босилек.