Начин на приготвяне
Във всяка градина, в края на сезона има доста зелени домати. Същото важи и за отглеждането на чери домати. Ето една бърза и лесна рецепта за тях!
Отделяме само на-хубавите и негорчиви на вкус зелени чери домати, измиваме ги и ги разрязваме на половина.
Отделно в чисти измити буркани, сипваме по 3 с.л. оцет и по 1 с.л. сол и захар, както и по 1 щипка зрънца черен пипер.
Сипваме около 2 шепи чери доматчета в 1 буркан и заливаме с изворна вода до гърлото на буркана.
Плътно затягаме капачките и стерилизираме около 10 минути след завиране.
След като са готови, ги изваждаме със специална щипка за буркани и ги обръщаме зелените чери домати в буркани с капачките надолу.