Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Молдовска мамалига

Молдовска мамалига

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Молдовска мамалига1 / 2
10/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В дълбока тенджера се налива водата и млякото, добавя се солта и четири супени лъжици брашно. Щом кипне, се добавя цялото брашно и се разделя в средата на две.

Вари се на слаб огън половин час. Разбърква се с дървена лъжица или точилка и се вари още 15 минути при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.

След като мамалигата се сгъсти, тенджерата се обръща върху влажна дъска. Реже се със здрав конец и се сервира с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Това качамак ли е?
06.05.2016 00:52

Подобни от медията