Молдовска мачанка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Молдовска мачанка1 / 2
03/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • масло - 100 г
  • брашно - 30 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • сметана - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се запържва в маслото. Брашното се запича на сух тиган.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва, след което се добавя брашното.

Добавя се сол и сметана и се кипва. С този сос се залива месото и се задушава 20 минути на бавен огън под капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: