Начин на приготвяне
Понякога най-добрите рецепти се раждат по случайност.
И в тази се получи така и оттогава това плодово кремче се превърна в един от любимите ми десерти.
Бях тръгнала да си правя смути за закуска, но не разполагах с повече мляко и то стана не само че гъсто, ами и невероятно пухкаво и кремообразно - истинско вълшебство от текстура и вкус. Идеалния бърз десерт за всякакви случаи.
За да приготвите този десертен крем, обелете и почистете пресните плодове. Нарежете ги на парчета и сложете в каната на блендер. Добавете замразените боровинки, прясното мляко, цеденото гъсто мляко и захарта (или друг подсладител за по- здравословен вариант на крема).
Включете уреда на максимални обороти за 1 минута. Да, съставките ще се смелят много по-бързо, но именно при по-продължителното мелене и разбиване се получава тази невероятна пухкава текстура, по-ефирна дори от тази на плодовия мус.
Разпределете плодовия крем в купички за десерт и поднесете веднага.
Не съм го прибирала досега в хладилник, за да поднасям на по-късен етап, може би няма проблем с това, но все пак предпочитам да сервирам веднага, за да бъдат свежи вкусовете и цветовете.
При престояване в хладилник е много възможно кремчето да потъмнее леко.
Декорирайте пухкав плодов крем с авокадо с резенчета банан и бланширани бадеми.
Да ви е сладко!