Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пилешко и гъби на тиган

Лазаня с пилешко и гъби на тиган

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3605k1k2k1
Лазаня с пилешко и гъби на тиган
Снимка: Juliya
1 / 5
25/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Лазанята с пиле и печурки на тиган е много лесна и вкусна, както всяка лазаня всъщност"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 100 г
  • печурки - 150 г
  • краве масло - 25 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл
  • кори за лазаня - 4 бр.
  • сирене - 50 г
  • чедър - 80 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на кубчета, печурките - на филийки, лука - на тънки полуколелца, чесъна скълцваме на ситно.

Настъргваме моркова. Запържваме месото в сгорещеното масло.

Прибавяме зеленчуците, гъбите и ги задушаваме за няколко минути.

Сипваме брашното и разбъркваме добре. Наливаме млякото и водата и бъркаме, за да не се образуват бучки.

Добавяме сол, черен пипер и натрошеното сирене.

Начупваме корите за лазаня, похлупваме и готвим на слаб огън около 10 минути, докато корите омекнат.

След това добавяме настърганото сирене Чедър и разбъркваме.

Лазанята на тиган е готова.

По желание я запичаме за 5-10 минути, охлаждаме за 15 минути, нарязваме и сервираме.

Лазанята с пиле и печурки на тиган е много лесна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: