Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пилешко и гъби

Лазаня с пилешко и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лазаня с пилешко и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • бульон - 300 мл пилешки
  • олио - 2 с.л.
  • мащерка
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 100 г
  • шийтаке - 125 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • сметана - 200 мл
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • пармезан - 40 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете бутчетата с виното, бульона, мащерката, сол и черен пипер. Кипнете сместа и варете на бавен огън 40 минути.

Междувременно загрейте олиото в тиган и запържете лука до покафеняване. Добавете чесъна и гответе още 2-3 минути, след което добавете гъбите. Отцедете бутчетата и ги оставете настрана. Отмерете 600 мл от бульона (ако е необходимо долейте вода).

Разтопете масло в съд, добавете брашното и сипете бульона. Кипнете и разбъркайте. Добавете сметаната, сол и черен пипер. Сварете корите за лазаня. Пилешкото месо се обезкостява. Пригответе правоъгълна тава, дъното на което леко се посипва със сметановата смес.

Отгоре наредете кори лазаня и изсипете върху тях половината гъбена смес и половината пилешко месо, покрийте с пласт от сметановия сос. Повторете всичко отново, завършвайки със сос. Поръсете с пармезан и запечете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: