Начин на приготвяне
Кипнете бутчетата с виното, бульона, мащерката, сол и черен пипер. Кипнете сместа и варете на бавен огън 40 минути.
Междувременно загрейте олиото в тиган и запържете лука до покафеняване. Добавете чесъна и гответе още 2-3 минути, след което добавете гъбите. Отцедете бутчетата и ги оставете настрана. Отмерете 600 мл от бульона (ако е необходимо долейте вода).
Разтопете масло в съд, добавете брашното и сипете бульона. Кипнете и разбъркайте. Добавете сметаната, сол и черен пипер. Сварете корите за лазаня. Пилешкото месо се обезкостява. Пригответе правоъгълна тава, дъното на което леко се посипва със сметановата смес.
Отгоре наредете кори лазаня и изсипете върху тях половината гъбена смес и половината пилешко месо, покрийте с пласт от сметановия сос. Повторете всичко отново, завършвайки със сос. Поръсете с пармезан и запечете в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути.