Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби и бяло вино на тиган

Пилешко с гъби и бяло вино на тиган

Пилешко с гъби и бяло вино на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 200 г консерва
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • бяло вино - 1 к. ч.
  • риган
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета и се поръсва със сол и черен пипер. В тиган се загрява олио и масло, запържва се месото за кратко.

Добавя се ситно нарязан лук и отцедената консерва гъби печурки. Задушава се за две-три минути и сипваме бялото вино.

Оставя се, да се готви до готовност на месото и гъбите. Поръсваме с подправките и може да сервираме на масата с едно питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: