Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Грузински бобен сладкиш

Грузински бобен сладкиш

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Грузински бобен сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч. сварен
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бл.
  • галета - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият предварително боб се сварява до полуготовност. Пасира се.

Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията. Добавя се 1 супена лъжица топла вода. Белтъците се разбиват на сняг.

Жълтъците се добавят към пасирания боб, добавя се галетата и накрая се добавят внимателно белтъците. В намазана с мазнина тава и поръсена с галета, се излива тестото и се заглажда.

Пече се 50 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине във фурната и охладен се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: