Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладък бобен тахан

Сладък бобен тахан

Сладък бобен тахан
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • бял боб - 1 ч.ч. сварен и обелен + 1 с.л. сок от боба (водата, с която варен)
  • сусамов тахан - 1 с.л. богата
  • кафява захар - 2 - 3 с.л. на вкус
  • рожков - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме сварения боб, като на всяко зрънце премахваме люспата. И така от една чаша остава приблизително половината от нея като количество.

С помощта на чуканче може да намачкаме боба до фино пюре. Сипваме го в купичка, в която ще ни е удобно да разбъркваме, и смесваме със сусамовия тахан, кафявата кристална захар и рожков.

За да получим гладка хомогенна смес, може да добавим една супена лъжица от сока на боба (водата, в която сме го сварили). И готово!

Намазваме на пълнозърнести филийки хляб, които преди това сме намазали с краве масло.

Остава само да се насладим на засищащата закуска!

Чудноват и вкусен бобен тахан с рожков - много лесен, а и здравословен!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: