Бобен хумус

Нина НордНина НордДжедай306
16/06/2014
"Любимият на всички хумус, но в лесен и апетитен вариант с боб "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 972
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 300 г
  • майонеза - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява и се отцежда. Пасира се и се добавя майонезата, чесънът, нарязан на ситно, солта, черният пипер и всичко се разбива.

Лукът се нарязва на шайби и се запържва. Добавя се оцетът и след половин минута се сваля от котлона.

Сервира се, като хумусът се слага в чинии, в средата се оформя кладенче и в него се слага пърженият лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар