Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Запържен ориз с кисело зеле и свинско на фурна

Запържен ориз с кисело зеле и свинско на фурна

Запържен ориз с кисело зеле и свинско на фурна
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусен ориз на фурна със свинско и зеленце - наслада за небцето"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • свинско месо - 1 кг
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Настъргват се.

Свинското се нарязва на кубчета. Киселото зеле се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се слага повечко олио да загрее. Добавят се лукът, морковите и свинското да се запържват.

Добавя се оризът и киселото зеле. Запържват се. Всичко се прехвърля в тава. Поръсва се с повечко чубрица. Овкусява се със сол и черен пипер.

В използвания тиган се сипва вода, за да се изплакне и се изсипва в тавата. По преценка се добавя още вода. Разбърква се. Пъха се във фурната и се пече до сготвяне.

Оризът на фурна по желание може да се сервира с лъжица кисело мляко.

Запърженият ориз с кисело зеле и свинско на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: