Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Пържоли с кисело зеле и ориз на фурна

Пържоли с кисело зеле и ориз на фурна

Пържоли с кисело зеле и ориз на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"За пържолите с кисело зеле може да напишем цяла поема, но ще се ограничим с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка малка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • пържоли - 3 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зърна черен пипер - 5 - 10 бр.
  • свинска мас - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка прибавяме свинската мас и задушаваме ситно нарязаните лук.

Добавяме към лука и нарязаното кисело зеле и задушаваме за около 15 мин.

Прибавяме скилидките чесън, зърната черен пипер и ги прехвърлете в тавичката.

Пържолите ги запържваме от двете страни. Добавяме ги към зелето и поставяме във фурната.

Печем на умерена фурна.

Когато месото е почти готово, прибавяме и ориза.

Държим ястието до готовност на ориза.

Сервираме, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: