Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супичка със сметана

Гъбена супичка със сметана

albenaalbena
Новак
23
Гъбена супичка със сметана1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Обядът ви винаги може да бъде много вкусен и засищащ - просто трябва да включва тази гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • лук - 2 главички
  • масло - 30 г краве
  • зехтин - 1 с.л.
  • бульон - гъбен
  • сметана - 200 мл
  • чесън
  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а гъбите на полумесеци. Маслото и зехтинът се смесват, загряват се и в тях се задушават зеленчуците /лукът и гъбите/.

Картофите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към задушените зеленчуци. Добавят се 1 л. и 12 лъжици гореща вода с разтворения в нея бульон, солта, нарязаният на ситно чесън, черния пипер.

Супата се вари на тих огън под капак за 25-30 мин. Сметаната се смесва с 250 мл от бульона на супата, така че да се изравни температурата, след което се прибавя към гъбите.

Вари се за още 5 минути и вашата гъбена супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: