Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба със сметана

Гъбена чорба със сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гъбена чорба със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Ароматна и вкусна гъбена чорба със сметана за малки и големи"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г Кладница или др.
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1 брой
  • гъби - 300 г
  • целина - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • брашно - 1 с.л
  • сметана - 100 г заквасена
  • фиде - или малко ориз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно лука и моркова и ги сипете към около 2 л вода в тенджера на котлона. Добавете малко сол и черен пипер на вкус.

Щом леко поврат, добавете нарязаната на кубчета червена чушка и изчакайте да омекне.

Отделно запържете 1 с.л. брашно и добавете нарязаните гъби заедно с накълцаната целина. Хубаво запържете всичко и постепенно разбъркайте запръжката към чорбата.

Оставете да къкри до готовност на гъбите и добавете по желание 1-2 с.л. ориз или фиде.

Накрая сметаната се разбива, към нея се добавят на няколко лъжици от гъбената чорба и се темперира.

Изсипва се към чорбата и отново се добавят сол и черен пипер на вкус.

По желание може да добавите скълцан пресен копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
33
20
10
Дай твоята оценка: