Начин на приготвяне
Уникален десерт в чашки, който е вкусен и диетичен. Приготвя се лесно и свършва много бързо.
Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
За вариант без млечни ползвайте кокосова сметана.
Желатинът се залива с 1 и половина с.л. вода. Разбърква се и се оставя да набъбне.
Жълтъците с кето подсладителя се разбиват на гъст крем.
Бадемовото млякото се затопля леко. Прибавя се постепенно към жълтъците, като се разбива с миксер.
Сместа се слага на бавен огън и се бърка няколко минути. Не трябва да завира. Когато стане достатъчно гореща, в нея се изсипва набъбналият желатин и се бърка, докато се разтопи. Сместа се сваля от котлона и се оставя напълно да изстине. От време на време се разбърква.
Когато сместа изстине, се разбива сметаната на гъст крем. За да се разбие хубаво сметаната, трябва да е била в хладилника поне 8 часа.
Започва най-важната част. Разбитата сметана се прибавя на 3-4 пъти към другата смес. Бърка се много леко и внимателно с бъркалка. Получава се пухкава и гъста смес.
Кето десертът се изсипва в купички или чашки и се прибира в хладилника за няколко часа да стегне.
По желание може да гарнирате с плодове, сладко или шоколад готовият Кето баварски крем с бадемово мляко.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия