Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кето баварски крем

Кето баварски крем

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето баварски крем
Снимка: Валерия
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотен кето десерт, който е толкова вкусен, че изчезва за секунди"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 броя
  • бадемово мляко - 300 мл (или друго ядково мляко)
  • сметана за разбиване - 30 мл (течна и неподсладена)
  • желатин - 20 г на радиком
  • ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 100 г или на вкус (равно на 100 г захар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер жълтъците с подсладителя на гъст крем.

Загрейте леко млякото, не трябва да е горещо и да завира. Прибавете го бавно, на тънка струйка, към жълтъците и разбивайте с миксер. Прибавете ванилията.

Сложете млякото с жълтъците на водна баня и бъркайте 5-7 минути. Котлонът да е на по-слаба степен. Не очаквайте да се сгъсти. Не се сгъстява!

Свалете сместа от котлона и я оставете да изстине. Може да потопите съда в друг съд със студена вода. Бъркайте да се охлади по-бързо.

Докато сместа изстива, разтворете желатина в 60 мл (това са 4 суп.л.) студена вода и оставете да набъбне.

Когато сместа е изстинала напълно, разтворете желатина на водна баня и го прибавете. Разбъркайте и оставете сместа настрани.

Разбийте течната сметана на гъст крем.

Започнете да прибавяте разбитата сметана на части към другата смес. Прибавете я на 4 пъти и всеки път бъркайте бавно с бъркалката. Получава се хубав гъст крем.

Изсипете крема в чашки или формички. Приберете в хладилника за няколко часа да стегне. Аз го приготвям вечер и оставям цяла нощ. В случая използвах форма за кекс. Но много трябва да се внимава при ваденето. По-лесно е в чашки.

По желание може да гарнирате баварския крем с шоколад или домашно сладко.

Кето баварският крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: