Начин на приготвяне
Разбийте с миксер жълтъците с подсладителя на гъст крем.
Загрейте леко млякото, не трябва да е горещо и да завира. Прибавете го бавно, на тънка струйка, към жълтъците и разбивайте с миксер. Прибавете ванилията.
Сложете млякото с жълтъците на водна баня и бъркайте 5-7 минути. Котлонът да е на по-слаба степен. Не очаквайте да се сгъсти. Не се сгъстява!
Свалете сместа от котлона и я оставете да изстине. Може да потопите съда в друг съд със студена вода. Бъркайте да се охлади по-бързо.
Докато сместа изстива, разтворете желатина в 60 мл (това са 4 суп.л.) студена вода и оставете да набъбне.
Когато сместа е изстинала напълно, разтворете желатина на водна баня и го прибавете. Разбъркайте и оставете сместа настрани.
Разбийте течната сметана на гъст крем.
Започнете да прибавяте разбитата сметана на части към другата смес. Прибавете я на 4 пъти и всеки път бъркайте бавно с бъркалката. Получава се хубав гъст крем.
Изсипете крема в чашки или формички. Приберете в хладилника за няколко часа да стегне. Аз го приготвям вечер и оставям цяла нощ. В случая използвах форма за кекс. Но много трябва да се внимава при ваденето. По-лесно е в чашки.
По желание може да гарнирате баварския крем с шоколад или домашно сладко.
Кето баварският крем е готов.