Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Кето баварски крем с бадемово мляко

Кето баварски крем с бадемово мляко

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Завладяващ и вкусен кето баварски крем с бадемово мляко, който се вписва добре в диетичните режими и не вреди на талията."

Необходими Продукти

  • жълтъци - 3 броя
  • бадемово мляко - 250 мл или др.
  • течна сметана - 250 мл, неподсладена, 30 и повече процента
  • желатин - 15 г на радиком
  • подсладител - 80 г /смесвам стевия с еритритол/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникален десерт в чашки, който е вкусен и диетичен. Приготвя се лесно и свършва много бързо.

Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.

За вариант без млечни ползвайте кокосова сметана.

Желатинът се залива с 1 и половина с.л. вода. Разбърква се и се оставя да набъбне.

Жълтъците с кето подсладителя се разбиват на гъст крем.

Бадемовото млякото се затопля леко. Прибавя се постепенно към жълтъците, като се разбива с миксер.

Сместа се слага на бавен огън и се бърка няколко минути. Не трябва да завира. Когато стане достатъчно гореща, в нея се изсипва набъбналият желатин и се бърка, докато се разтопи. Сместа се сваля от котлона и се оставя напълно да изстине. От време на време се разбърква.

Когато сместа изстине, се разбива сметаната на гъст крем. За да се разбие хубаво сметаната, трябва да е била в хладилника поне 8 часа.

Започва най-важната част. Разбитата сметана се прибавя на 3-4 пъти към другата смес. Бърка се много леко и внимателно с бъркалка. Получава се пухкава и гъста смес.

Кето десертът се изсипва в купички или чашки и се прибира в хладилника за няколко часа да стегне.

По желание може да гарнирате с плодове, сладко или шоколад готовият Кето баварски крем с бадемово мляко.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: