Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Тарталети»Тарталети с кайма и тиквички в еър фрайър

Тарталети с кайма и тиквички в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Тарталети с кайма и тиквички в еър фрайър
Снимка: Валерия
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тарталети с кайма и тиквички в еър фрайър - оригинални, вкусни, пъстри и неустоими"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 500 г
  • пресен лук - 1 - 2 стръка, скълцан
  • магданоз - 1 с.л. скълцан
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чер пипер - 1/4 ч.л.
  • тиквички - 2 малки
  • пресен чесън - 1 стрък, наситнен
  • копър - 1 с.л. настинен
  • яйца - 1 брой
  • настърган кашкавал - 50 - 70 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на дребно и се запичат във фрайъра на програма roast за 6 минути на 185 градуса. След това се изваждат и оставят настрани.

Каймата се обърква със зеленчуците и подправките. От нея се оформят 4 броя тарталети. Ползвам силиконови форми.

Когато ги оформяте, гледайте стените от кайма да излизат над формата. Трябва да са по-високи. Оформените солени тарталети се пекат на програма roast за 8 минути на 185 градуса.

Готовите кошнички от кайма се изваждат от формите и поставят отново в кошницата на фрайъра.

Запечените тиквички се объркват с копъра, чесъна, солта и разбитото яйце. Сместа се разпределя в тарталетите. След това се пекат още 8 минути на същата програма и градуси. Накрая отгоре се поръсва с малко настърган кашкавал и се запичат за 2-3 минути.

Може да ги изпечете и във фурната на 180 градуса.

Ако нямате такива силиконови форми, може да ползвате някакви купички или гювечета.

Тези тарталети с кайма и тиквички в еър фрайър са направо вълешбни.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: