Начин на приготвяне
Разбийте маскарпонето на пухкав крем, като прибавите 100 г пудра захар.
В тава с падащ ринг наредете дъното на тортата, като потапяте всяка бишкота в топло кафе.
Работете така и по периферията на тавата.
Сложете 1/2 от крема и разстелете равномерно.
Наредете още един ред бишкоти, като работите по същия начин.
Намажете отново с крем.
Разтворете желатина в студена вода.
След като набъбне, го загрейте в микровълнова фурна за кратко, като внимавате да не заври.
Изсипете желатина в дълбок съд, прибавете 2 ч.ч. вода, добавете останалата пудра захар и разбъркайте.
Прибавете боровинките и почистените и нарязани на парченца ягоди.
Изсипете сместа в по-малка тавичка от диаметъра на тази, в която сте наредили бишкотите.
Сложете желатиновата смес в хладилник, за да стегне.
Извадете внимателно готовият желатинов блат и го поставете върху крема.
Гарнирайте шарлотота, като шприцовате от крема.
Оставете тортата Шарлота с маскарпоне за 4-5 часа в хладилник, след което нарежете и сервирайте!