Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Шарлота с маскарпоне и желе с ягоди и боровинки

Шарлота с маскарпоне и желе с ягоди и боровинки

Шарлота с маскарпоне и желе с ягоди и боровинки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Шарлота с Маскарпоне и желе с ягоди и боровинки - експлозия от плодов вкус и любимия крем Маскарпоне"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 36 бр. Савоярди
  • ягоди - 300 г
  • боровинки - 200 г
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 200 г
  • желатин - 3 п.
  • инстантно кафе - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето на пухкав крем, като прибавите 100 г пудра захар.

В тава с падащ ринг наредете дъното на тортата, като потапяте всяка бишкота в топло кафе.

Работете така и по периферията на тавата.

Сложете 1/2 от крема и разстелете равномерно.

Наредете още един ред бишкоти, като работите по същия начин.

Намажете отново с крем.

Разтворете желатина в студена вода.

След като набъбне, го загрейте в микровълнова фурна за кратко, като внимавате да не заври.

Изсипете желатина в дълбок съд, прибавете 2 ч.ч. вода, добавете останалата пудра захар и разбъркайте.

Прибавете боровинките и почистените и нарязани на парченца ягоди.

Изсипете сместа в по-малка тавичка от диаметъра на тази, в която сте наредили бишкотите.

Сложете желатиновата смес в хладилник, за да стегне.

Извадете внимателно готовият желатинов блат и го поставете върху крема.

Гарнирайте шарлотота, като шприцовате от крема.

Оставете тортата Шарлота с маскарпоне за 4-5 часа в хладилник, след което нарежете и сервирайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: