Пухкав домашен сладкиш

ВикторияВиктория
Новак
21
59
150
21/06/2014
"От домашното по-хубаво няма, поредното доказателство е този вкусен домашен сладкиш"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 012
  • Преглеждания за месеца643
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Маслото и захарта се разбиват с миксер за няколко минути, след което се добавят яйцата и прясното мляко и отново се разбива.

Накрая към яйчената смес се добавят предварително смесените и пресяти брашно, нишесте, бакпулвер и сол. Сместа се разбива до получаването на гладко тесто.

То се изсипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути. Готовността му се проверява с клечка за зъби. Щом тя излиза суха от сладкиша, значи е готов. По желание сладкишът се декорира с пудра захар и ягодка.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар