Начин на приготвяне
Киселото мляко, олиото и захарта се смесват заедно и се разбъркват добре. Брашното и содата се пресяват заедно и се прибавят към мократа смес.
Всичко се омесва много добре и се изсипва в тава намазана с олио и набрашнена (или покрита с хартия за печене). Сладкишът се пече на 170 градуса, като периодично се проверява с клечка за зъби. След изпичането се оставя да изстине.
В дълбока касерола се слагат бонбоните, маслото и прясното мляко. Загряват се на котлона, но котлонът не трябва да е на максимална мощност. Колкото по-бавно се разтапят бонбоните, толкова по-добре. Важното е да не загори сместа. Бърка се постоянно, докато бонбоните се разтопят и всичко се смеси до хомогенност.
Изстиналият сладкиш се залива с глазурата и се оставя да си почива. Като допълнение, след като напълно е изстинал сладкишът, може да се направи и допълнителна глазура и да се залее.
Сместа може да се изсипе във форма за мъфини и така да се изпече.