Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пухкав домашен сладкиш

Пухкав домашен сладкиш

ВикторияВиктория
Новак
2194
Пухкав домашен сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"От домашното по-хубаво няма, поредното доказателство е този вкусен домашен сладкиш"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 250 г
  • нишесте - 125 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса.

Маслото и захарта се разбиват с миксер за няколко минути, след което се добавят яйцата и прясното мляко и отново се разбива.

Накрая към яйчената смес се добавят предварително смесените и пресяти брашно, нишесте, бакпулвер и сол. Сместа се разбива до получаването на гладко тесто.

То се изсипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути. Готовността му се проверява с клечка за зъби.

Щом тя излиза суха от сладкиша, значи е готов.

По желание сладкишът се декорира с пудра захар и ягодка.

Пухкавият домашен сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: