Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маскарпоне и боровинки

Торта с маскарпоне и боровинки

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829602876781
Торта с маскарпоне и боровинки
Снимка: Петя Тоскова
1 / 2
02/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Е, ако не разрежете тортата, а я изядете така, както е цяла, технически ще сте изяли само 1 парче, нали"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 пак. готови
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • сладко от боровинки - 3 с.л.
  • маскарпоне - 250 г
  • ванилова есенция - 1 ампула
  • сметана - 400 мл (сладка)
  • ликьор - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • капучино - инстантно
  • боровинки - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една купа се разбиват яйцата, пудрата захар и сладкото от боровинки. Във втора купа се разбива какаото и ликьорът и в третата се разбиват сметаната, маскарпонето и ваниловата есенция.

След това съставките от трите купи се обединяват и се объркват с миксер до гъст хомогенен крем.

В купичка се загрява млякото и се слага една лъжица от инстантното капучино и се разбива - с него ще се сиропират блатовете.

И започваме да сглобяваме торта. Декорираме с боровинки.

Оставете за няколко часа в хладилника.

Бон Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: